LET OP; Tijdelijk is het alleen mogelijk om een volmacht via een Spaanse notaris in Spanje te laten opmaken!!! FAQ meest gestelde vragen.
Welcome, we are a specialised part of Hesberg-service.

Deze persoonlijke gegevens zijn nodig en worden gebruikt om uw persoonlijke notariële volmacht op te stellen om te voldoen aan de wettelijke vereisten voor de NIE aanvraag.

Wij zijn altijd transparant over uw gegevens.
En bewaren ze alleen voor de duur van de aanvraag, tenzij op uw uitdrukkelijk schriftelijk verzoek.

We zullen ze uiteraard discreet en vertrouwelijk behandelen, volgens de GDPR-normen (privacywet).

Direct verzoek

We hebben een spoedprocedure van 2 weken, maar we zijn de specialist in spoedprocedures en in de meeste gevallen kunnen we na ontvangst van je documenten binnen een paar dagen een nummer voor je ophalen. zie de pagina met recensies.

Vul meteen het aanvraagformulier in voor de beste en snelste hulp.
We hebben eerst je informatie nodig!
Om te bepalen hoe snel en/of we je kunnen helpen.

Directe aanvraag

Voor slechts €189,- *excl.21%vat kunt u een NIE nummer aanvragen via NIE FOR YOU een gespecialiseerd onderdeel van de Hesberg service. (binnen 6 weken (zie prijzen voor meerdere opties. dit is inclusief een POA (volmacht) die u normaal gesproken €300 kost als uw notaris deze heeft opgesteld. Plus €150 voor een beëdigde vertaling van uw volmacht voor gebruik in Spanje.

(Kosten die je bespaart als je via ons een NIE-nummer aanvraagt).

Het gerechtsgebouw en de notaris van uw keuze zal u extra kosten in rekening brengen voor het laten legaliseren van uw hantekening en een kopie van uw paspoort. tevens rekent een rechtbank kosten voor een apostille (ongeveer 20 euro per apostille, In Spanje maakt een Notaris deze documenten voor u tegen lagere kosten, mocht u in Spanje zijn. De kosten variëren per land. Vaak gaat het om een bedrag van rond de 80 euro. (Informeer eerst u zelf over al deze bijkomende kosten). Vraag  bij uw notaris van uw keuze om legalisatie van handtekeningen en kopie identiteits bewijs niet om een volmacht deze is inclusief!!!.

Ook zijn er kosten aan de verzending naar ons verbonden bij voorkeur met DHL informeer u zelf naar al deze bijkomende kosten.

Direct aanvragen

Dit hangt af van een aantal dingen, waarvan veel buiten onze controle ligt, maar waar je zelf controle over hebt,

in principe:

de tijdsduur hangt af van de tijd die je nodig hebt om de vereiste notariële documenten voor de aanvraag bij ons aan te leveren.(lees je documenten op de homepage).
Juistheid van het aanvraagformulier.
Snelheid van je betaling en ontvangst door ons.
Eventuele wijzigingen in de aanvraag.
De documenten die van buiten Spanje komen moeten officieel door ons vertaald worden vanuit het Engels/Spaans. Hiervoor rekenen wij maximaal 5 werkdagen extra (in de meeste gevallen zeer snel vertaald).
Alle andere noodzakelijke vertalingen buiten de door ons gevraagde documenten zijn niet inbegrepen in onze prijs en tijdsinschatting. Volg dus alstublieft onze uitleg en voorbeelden, om extra tijd en kosten te vermijden.
Gemiddeld duurt de verwerking aan uw kant en de verzending naar ons, naast alle noodzakelijke vertalingen, 10 tot 12 werkdagen,
Daarom is het alleen mogelijk dat onze : aanvraagtermijn begint nadat we je notariële documenten volledig en correct hebben ontvangen volgens onze instructies en voorbeelden en na de wettelijke vertaling door onze beëdigd vertaler in het Spaans.

Welke documenten moet ik verstrekken?
Voor alle duidelijkheid volgt hier een korte beschrijving van wat belangrijk is voor de aanvraag
nummer:
– Volmacht moet voorzien zijn van een stempel en handtekening van de notaris.
– Een kopie van het paspoort moet voorzien zijn van een stempel en handtekening van de notaris.
– Apostille toevoegen is belangrijk.
– Voeg een recente pasfoto toe die afwijkt van de pasfoto op uw indentiteits document. Deze recente foto moet in
paspoortfoto formaat zijn.
– Bij voorkeur versturen per DHL express.
– We vragen om een onderhandse volmacht. Dus geen notariële akte.

Vraag om legalisatie van handtekeningen geen volmacht deze is inclusief!!!.

Nee, dit document is alleen voor dit doel en we kunnen het alleen gebruiken om een NIE nummer voor je te verkrijgen.  

Na de aanvraag (ingevulde persoonsgegevens) volgt een verzoek tot betaling, zodra dit door ons is ontvangen sturen wij je per e-mail een aantal documenten,
waarmee u naar de notaris van uw keuze in uw thuisland kunt gaan, of als u al in Spanje bent naar een notaris hier. (lees de homepage). Of zie vraag 5.
Vervolgens stuur je deze documenten per koerier naar ons op.

Hierna hoef je niets meer te doen
Wij vragen en verzamelen het nummer voor je.
We sturen het per e-mail naar je toe. Waarna je het kunt gebruiken. Kortom, u hoeft niet naar Spanje te reizen voor uw NIE nummer.

Directe aanvraag

Nie-nummer nieuw.Het NIE nummer is eigenlijk helemaal geen kaart. Het is eerder een A4-tje zonder pasfoto met uw gegevens (zoals in het paspoort) en een officiële stempel van de Nationale Politie van Spanje. En de laatste QR-verificatiecode zodat u zelf kunt controleren of het document officieel is. u ontvangt per email een pdf hiervan, en u kunt het opnieuw downloaden als dat nodig is. Dit document is een uiterst belangrijk identificatiemiddel in Spanje, ook al staat er geen foto op. Uw paspoort en/of eventueel uw verblijfskaart gebruik u in combinatie met uw NIE nummer is over het algemeen voldoende voor de meeste functies die te maken hebben met de overheid & belastingen in Spanje (zoals kijken op Waarvoor heb ik een NIE nodig, het kopen van een woning in Spanje, het betalen van belastingen, het verkopen van een woning in Spanje, enz.)

Voor een verblijfsaanvraag heeft u altijd eerst een NIE-nummer nodig, voor een groene NIE (lees verblijfskaart) moet u namelijk voordat u officieel inwoner van Spanje kunt worden, bezit over een woonadres Huur/Koop, verworven, inkomen en zorgverzekering etc
etc.
Aan bovenstaande kan alleen voldaan worden als u eerst aanwezig over een NIE-nummer zoals wij dat verstrekken .    

De “Apostille” is nodig wanneer u van plan bent documenten uit een land buiten Spanje binnen Spanje te gebruiken. Dit komt omdat Spanje lid is van het Haags Verdrag, dat een nieuwe, gestandaardiseerde vorm van legalisatie vastlegt.

Op 5 oktober 1961 sloten verschillende landen zich aan om deze vereenvoudigde methode voor het legaliseren van documenten te creëren via het Haags Verdrag tot afschaffing van de eis van legalisatie voor buitenlandse openbare documenten.

Meer informatie over de Apostille is te vinden op  wikipedia .   

In de meeste landen van Europa kunt u deze (in de meeste gevallen zonder afspraak) verkrijgen aan de balie van de eventuele rechtbank.
In sommige landen moet u DFA hebben voor buitenlandse zakenaanvragen,
bijvoorbeeld Ierland en Noorwegen.
Informeer tegelijkertijd voor uw land.    

Hoewel u officieel alle papieren juridisch correct en voorbereid heeft, raden wij u eigenlijk aan om (indien mogelijk) te wachten met uw NIE-aanvraag.

Als ze in Spanje onzeker worden over een identiteitskwestie of als er ook maar de geringste twijfel bestaat, zullen ze heel snel nee zeggen in plaats van een volledig begrip van de situatie te krijgen. Het is beter om te wachten als je kunt.   

U kunt niets doen totdat u een NIE-nummer heeft, ook heeft u Empadronamiento (Padron) nodig bij uw plaatselijke gemeentehuis (registratie) en moet u papieren indienen bij de Hacienda om uzelf te registreren bij de Census. Het voertuig zal ook een ITV (keuring) moeten ondergaan. Bovenstaande geldt ook voor het kopen van een bestaand Spaans voertuig.  

Het hangt vooral af van uw persoonlijke voorkeur met betrekking tot het huur-/koopcontract. In principe is het beter als u beiden op contracten staat, daarvoor heeft u beiden een NIE-nummer nodig. Bovendien heb je voor allerlei zaken je eigen NIE-nummer nodig. het is dus in principe altijd verstandig om voor jullie beiden een nummer aan te vragen. (zie homepagina ) waarom heb ik een NIE nummer nodig.   

Iedere NIE aanvraag dient door ons individueel gedaan te worden, afspraken dienen ook apart aangevraagd te worden.

Bovendien is de recente verplichte officiële vertaling inbegrepen in onze prijs, evenals vergoedingen en belastingen.
Daarom kunnen we helaas geen extra kortingen geven op aanvragen buiten onze lopende offertes. Wij doen echter altijd ons uiterste best om alle NIE-nummers zo snel en gelijktijdig mogelijk voor u als groep te verkrijgen.

Direct verzoek   

Als u van plan bent om naar Spanje te verhuizen (of dat al doet) dan is het noodzakelijk om eerst een NIEnummer aan te vragen. Uiteraard kunnen wij dit voor u regelen. , in verband met koop/of huurwoning inschrijving bij gemeente/schoolzorgverzekering etc etc. Daarna kunt u pas na 3 maanden een verblijfsvergunning aanvragen (groene kaart)   

Bent u tijdelijk of langer in Spanje, dan kunt u via ons ook een NIE-nummer aanvragen. je zult naar een Spaanse notaris moeten gaan. daar kunnen wij je uiteraard mee helpen.
Daarna kunt u indien nodig terugkeren naar uw thuisland en verzorgen wij de gehele aanvraag inclusief het ophalen van uw nummer.

Direct verzoek   

Het is waar dat iedereen met een reistoestemming een Spaans NIE-nummer kan aanvragen.
Om dit af te ronden moet u naar de Policía Nacional gaan en daar in de rij staan. Omdat er
waarschijnlijk een zeer lange rij zal staan om binnen te komen, is het raadzaam ruim vóór de
openingstijden aanwezig te zijn.
Omdat de Spaanse autoriteiten geen Engels kunnen spreken, moet u het EX-15-formulier ingevuld
en correct ingevuld overleggen en Spaans spreken (of welke andere taal dan ook
). Wij raden u aan een vertaler mee te nemen als u geen Spaans spreekt.
Bovendien is er zeer weinig uniformiteit tussen de politiebureaus en kunnen de methoden variëren afhankelijk
van uw locatie.
Om deze reden verlenen wij onze diensten. Voor een vast bedrag nemen wij de gehele
procedure uit handen. Door onze jarenlange kennis, gestroomlijnde procedures en deskundige sluiproutes
kunnen wij uw NIE-nummeraanvraag supersnel afhandelen.

Wat zijn de totale kosten voor een persoonlijke aanvraag in Spanje?
Het onderstaande overzicht is een schatting van de kosten voor een persoonlijke aanvraag in Spanje.
• Vliegtuigtickets (vlucht naar APPLY voor de NIEs): €60 – €300 per persoon
• Vliegtuigtickets (vlucht naar COLLECT the NIEs): €60 – €300 per persoon
• Transport van en naar de luchthaven: €40 – €120
• Hotelkamer: €S0 – €200 per tweepersoonskamer per dag (2 dagen vereist).

Persoonlijk solliciteren kan u tussen de €300 en €1.000 kosten, om nog maar te zwijgen van de tijd die
u kwijt bent met reizen en in de rij staan!   

Ja, het bij ons opgevraagde Nie-nummer is permanent geldig, het is de nieuwste versie die nooit verloopt.

Direct verzoek  

Voor de aanvraag hoeft u niet naar Spanje of naar een ambassade, u hoeft alleen maar naar een notaris met onze documenten. zie vraag nummer 7  

Alle Nie-verzoeken die u niet zelf doet, moeten per volmacht worden aangevraagd, u ontvangt van ons een volmacht ter waarde van 300 euro inbegrepen in de prijs.
Voor het legaliseren van uw handtekeningen hoeft u alleen maar naar een Nortaris te gaan, zie vraag 3.  

Niet in alle gevallen kan een advocaat dit voor u doen, sommige NIE-kantoren weigeren dit voor u te laten doen. bovendien is het uurtarief van uw advocaat vele malen hoger dan het NIE aanvraagtarief bij ons.
En ondanks dat je te horen krijgt dat dit in je pakket zit, volgt er vaak nog een eindafrekening. (Laat dan schriftelijk vastleggen dat deze aanvraag inclusief ophaalservice is NIE!!!!).
Bij ons bent u verzekerd van uw aanvraag/en kosten.
Bovendien is dit ons specialisme.  

Het is waar dat de NIE-aanvraag persoonlijk moet worden gedaan en opgehaald, maar we kunnen dit nog steeds voor u doen via onze gespecialiseerde volmacht, wettelijk geautoriseerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken van Spanje. 3e deel wetsartikel punt 2 (degenen gepresenteerd in Spanje via een vertegenwoordiger).  

Als u uw nummer wel of niet kent, maar het document kwijt bent/is verlopen, betekent dit dat we de aanvraag helemaal opnieuw moeten doen. in sommige gevallen behoudt u het nummer wel (uitzondering). Vraag het aan op onze aanvraagpagina (directe aanvraag). 

No rights can be derived from all of the above